Панський рецепт з глибини віків: готуємо старовинні голубці з картоплею
6 січня 2024,
13:30
Читать новость на русском
Джерело:
karinafisenkovaУкраїнська кухня наповнена смачнющими й водночас простими стравами. Зокрема, як ці голубці з картоплею.
Зазвичай пісні голубці готують на Святвечір. Однак вони настільки чудові, що заслуговують на увагу значно частіше.
Найкращий рецепт Святковий та яскравий "Шанхай": готуємо простий салат з винятковим смаком
Рецепт голубців з картоплею
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
– 1 велика капустина;
– 3 – 4 цибулини;
– 3 варені картоплини;
– 10 – 11 сирих картоплин;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Запарте листя капусти. Для цього закип'ятіть велику каструлю води, обережно виріжте з капусти качан, не розрізаючи саму голівку навпіл, та покладіть капусту в каструлю. Зачекайте 30 хвилин, після чого розберіть її на листки.
- Почистьте та подрібніть цибулю. Підсмажте її на олії до золотавості.
- Сиру картоплю подрібніть в блендері або натріть, як на деруни. Варену картоплю розтовчіть в пюре.
- Об'єднайте 2 види картоплі та цибулю. Додайте сіль та перець до смаку.
- Закрутіть начинку в запарене листя капусти. Складайте голубці один біля одного в каструлю.
- Залийте голубці водою та варіть 50 – 60 хвилин. Стежте, аби вони не підгоріли. Щоб цьому запобігти, можете покласти на дно каструлі кілька листочків капусти.
- Подавайте голубці гарячими з грибною підливою, томатним соусом чи сметаною.