Класична начинка для горішків складається з вареної згущівки, а часом – з додаванням горіхів. Якщо ви любите кремові начинки, то можете додати трішки вершкового масла.
Смачна ідея для вечері Як готувати яловичину швидко і з задоволенням: покрокові рецепти смачних страв
Печиво зі згущівкою "Горішки" – покроковий рецепт
- Час: 1 година
- Порцій: 8
Приготування:
- У великій мисці збийте міксером чи віничком 3 яйця та 200 грамів цукру до появи піни. Додайте 3 столові ложки сметани, 180 грамів м'якого масла, третину чайної ложки солі та 500 грамів борошна. Замісіть однорідне тісто та лишіть його відпочити на 20 хвилин.
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для начинки подрібніть ножем чи блендером 120 грамів горіхів. Змішайте їх з 450 грамами вареної згущівки до однорідності. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
- Викладіть тісто на пергамент, зверху накрийте ще одним листом. Розкачайте його товщиною приблизно 0,5 сантиметра.
- Виріжте кружальця за допомогою чарки чи невеликої круглої формочки. Викладіть печиво на застелене пергаментом деко та випікайте 15 – 20 хвилин до рум'яності.
- Коли воно трішки охолоне, зберіть десерт. На одне печиво викладайте згущівку та накривайте іншим, злегка притискаючи.
- Готові "горішки" поставте в холодильник щонайменше на годину, щоб начинка стабілізувалася.