Класична начинка для горішків складається з вареної згущівки, а часом – з додаванням горіхів. Якщо ви любите кремові начинки, то можете додати трішки вершкового масла.

Смачна ідея для вечері Як готувати яловичину швидко і з задоволенням: покрокові рецепти смачних страв

Печиво зі згущівкою "Горішки" – покроковий рецепт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. У великій мисці збийте міксером чи віничком 3 яйця та 200 грамів цукру до появи піни. Додайте 3 столові ложки сметани, 180 грамів м'якого масла, третину чайної ложки солі та 500 грамів борошна. Замісіть однорідне тісто та лишіть його відпочити на 20 хвилин.
  2. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для начинки подрібніть ножем чи блендером 120 грамів горіхів. Змішайте їх з 450 грамами вареної згущівки до однорідності. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
  3. Викладіть тісто на пергамент, зверху накрийте ще одним листом. Розкачайте його товщиною приблизно 0,5 сантиметра.
  4. Виріжте кружальця за допомогою чарки чи невеликої круглої формочки. Викладіть печиво на застелене пергаментом деко та випікайте 15 – 20 хвилин до рум'яності.
  5. Коли воно трішки охолоне, зберіть десерт. На одне печиво викладайте згущівку та накривайте іншим, злегка притискаючи.
  6. Готові "горішки" поставте в холодильник щонайменше на годину, щоб начинка стабілізувалася.