За своєю формою штолен має нагадувати загорнутого у пелюшки Христа. Після випікання його кладуть у пергамент та відкладають до Різдва.

Спробуйте також Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Дрезденський штолен – простий рецепт

  • Час: 4 години
  • Порцій: 6


Приготуйте ароматний штолен на Різдво / Фото Unsplash

Приготування:

  1. За день перед випічкою штолена промийте горіхи та сухофрукти. Розкладіть на рушник, щоб все підсохло. Після цього перемішайте і залийте алкоголем чи соком на 1,5 – 2 години,
  2. В день готування замішайте опару – 200 мілілітрів теплого молока, 60 грамів дріжджів та по 1 чайній ложці борошна і цукру.
  3. Коли опара трохи підійде, почніть замішувати тісто. Просійте в миску до опари борошно, додайте цукор, жовток, цедру, ванільний цукор, сіль та вершкове масло кімнатної температури. Вимішайте до гладкості та додайте горіхи й сухофрукти.
  4. Накрийте тісто рушником і відставте на 2 – 2,5 години. Коли воно підросте, сформуйте штолени і знову накрийте та залиште на годину.
  5. Запікайте штолени в розігрітій до 170 градусів духовці 45 – 50 хвилин. Гарячу випічку полийте розтопленим маслом та посипте цукровою пудрою. Відразу після цього загорніть в пергамент і чекайте до Різдва.