Перші ковбасні вироби, зокрема і сосиски наші предки почали готувати як чудовий спосіб зберігання м’ясної продукції. Найдавніша згадка про ковбасу датується восьмим або дев’ятим століттям до нашої ери, її готували у Греції.

Актуально Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

Перші звичні нам сосиски з’явилися ще у XVII столітті в німецькому Кобурзі. Офіційним винахідником сосисок вважають німецького м'ясника Йоганна Ланера. Вивчившись ремеслу м'ясника у Франкфурті, він переїхав у Відень, де відкрив власну крамницю. 13 листопада 1805 року Ланер випустив у продаж перші сосиски з міксу яловичого та свиного фаршу.

Рецепт домашніх сосисок із курятини

Приготувати домашні сосиски абсолютно не складно. Слід пам’ятати кілька правил: кишку наповнювати потрібно не поспішаючи, не давати ковбасі звисати, а підтримувати її руками.

Час: 1 година + 1,5 години
Порцій: 4

Соковита страва / Фото blogghetti

Інгредієнти:

  • 250 грам м'яса з курячих стеген (врахована маса без кісток);
  • 1 кілограм курячого філе;
  • 400 грам свинячої корейки;
  • 150 мілілітрів води кімнатної температури;
  • сіль до смаку;
  • 3 чайні ложки гірчиці;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 грами перцю;
  • кишка.

Приготування:

  1. Подрібніть м’ясо зі стегон, грудки та корейки на м’ясорубки.
  2. Очистіть часник і дрібно наріжте або подрібніть його в часникодавці.
  3. До фаршу додаємо сіль, перець і часник, перемішуємо, додаємо воду і знову перемішуємо. Залишаємо мінімум на годину, бажано на всю ніч. Через цей час замочуємо кишки у воді та натягуємо на спеціальну насадку.
  4. Повільно наповнюємо кишки м’ясом, пам’ятаючи, що перевертаємо ковбасу один раз вправо і один раз вліво.
  5. Довжину сосисок формуйте на ваш вибір.
  6. Нагрійте воду у великій каструлі і проварюйте сосиски 30 хвилин.
  7. За таким рецептом приготувати сосиски можна будь-яким способом: на грилі, сковорідці чи духовці.