У День подяки заведено збирати всю родину за одним великим столом та гучно святкувати. Яке ж застілля без традиційних страв? Щоб допомогти вам з цим питанням, ми пропонуємо приготувати справжній американський кукурудзяний хліб з сиром чедер.
Читайте також Як смачно приготувати мітболи: три рецепти для ситного обіду
Хоч в класичному рецепті цієї страви ви не знайдете сиру, ми вирішили трішки його вдосконалити та додати пікантних ноток.
Рецепт кукурудзяного хліба з сиром чедер
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8
Кукурудзяний хліб / Фото sallys baking addiction
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- В глибокому посуді з'єднайте кукурудзяне та пшеничне борошно, всипте розпушувач, соду, сіль і цукор.
Приготування страви / Фото the spruce eats
- В окремій мисці змішайте яйця, кефір, розтоплене вершкове масло. Збийте рідку масу вінчиком.
- В яєчну масу висипте суміш з борошна та ретельно все перемішайте. Не збивайте тісто на хліб вінчиком.
Приготування страви / Фото the spruce eats
- Додайте тертий сир та ще раз вимішайте.
- Змастіть жаротривку форму для хліба вершковим маслом. Краще обирати квадратну форму діаметром 23 сантиметри.
Приготування страви / Фото the spruce eats
- Вилийте в форму тісто та розрівняйте лопаткою.
- Випікайте хліб протягом 20 – 25 хвилин, поки він не підніметься.
Приготування страви / Фото the spruce eats
- Готовий кукурудзяний хліб дістаньте з духовки та залишіть до повного охолодження в формі. Далі наріжте його квадратиками та подавайте до столу. Смачного!