Фокача – дріжджовий хліб, присмачений спеціями або й просто сіллю. Попри відсутність якихось особливих домішок, він дуже популярний в Італії. Запевняємо: фокачу за цим рецептом полюбите й ви.
Читайте також Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин
Рецепт фокачі з розмарином
- Час: 3 години
- Порції: 8 – 10
Фото The spruce eats
Приготування:
- У глибокій посудині змішайте теплу воду, мед та дріжджі. Дайте суміші постояти 5 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- До великої миски просійте борошно із сіллю крізь сито, щоб не було грудочок. Додайте опару та 2 столові ложки оливкової олії.
Фото The spruce eats
- Замісіть еластичне тісто, накрийте харчовою плівкою й залиштевідпочити на 30 хвилин.
Фото The spruce eats
- Зніміть плівку. Вологими руками візьміть одну сторону тіста, витягніть і накрийте нею другу. Поверніть миску на чверть оберту, витягніть тісто й знову складіть. Повторіть процес витягування тіста ще кілька разів.
Фото The spruce eats
- Накрийте миску плівкою й дайте тісту піднятися протягом 60 хвилин. Для формування правильної фокачі за цей час його треба тричі витягнути й скласти.
Фото The spruce eats
- Знову накрийте миску плівкою й дайте йому піднятися впродовж 30 хвилин.
- На деко налийте 3 столові ложки оливкової олії, викладіть тісто й залиште його на 15 хвилин. Важливо, щоб у приміщенні не було протягів, а температура була кімнатною.
- Розігрійте духовку до 200 – 210 градусів.
- Зробіть руками ямочки по всьому тісту, скропіть його оливковою олією, посипте морською сіллю та подрібненим розмарином.
Фото The spruce eats
- Відправте деко з тістом до духовки на 20 – 24 хвилини.
- Готовій фокачі дайте охолонути на решітці.
Смачного!