Фокача – дріжджовий хліб, присмачений спеціями або й просто сіллю. Попри відсутність якихось особливих домішок, він дуже популярний в Італії. Запевняємо: фокачу за цим рецептом полюбите й ви.

Читайте також Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин

Рецепт фокачі з розмарином

  • Час: 3 години
  • Порції: 8 – 10


Фото The spruce eats

Приготування:

  1. У глибокій посудині змішайте теплу воду, мед та дріжджі. Дайте суміші постояти 5 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  1. До великої миски просійте борошно із сіллю крізь сито, щоб не було грудочок. Додайте опару та 2 столові ложки оливкової олії.


Фото The spruce eats

  1. Замісіть еластичне тісто, накрийте харчовою плівкою й залиштевідпочити на 30 хвилин.


Фото The spruce eats

  1. Зніміть плівку. Вологими руками візьміть одну сторону тіста, витягніть і накрийте нею другу. Поверніть миску на чверть оберту, витягніть тісто й знову складіть. Повторіть процес витягування тіста ще кілька разів.


Фото The spruce eats

  1. Накрийте миску плівкою й дайте тісту піднятися протягом 60 хвилин. Для формування правильної фокачі за цей час його треба тричі витягнути й скласти.


Фото The spruce eats

  1. Знову накрийте миску плівкою й дайте йому піднятися впродовж 30 хвилин.
  1. На деко налийте 3 столові ложки оливкової олії, викладіть тісто й залиште його на 15 хвилин. Важливо, щоб у приміщенні не було протягів, а температура була кімнатною.
  1. Розігрійте духовку до 200 – 210 градусів.
  1. Зробіть руками ямочки по всьому тісту, скропіть його оливковою олією, посипте морською сіллю та подрібненим розмарином.


Фото The spruce eats

  1. Відправте деко з тістом до духовки на 20 – 24 хвилини.
  2. Готовій фокачі дайте охолонути на решітці.

Смачного!