Двома рецептами слоїстої випічки з нами поділилася відома кондитерка Ліза Глінська. Чудовий домашній перекус!

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Солодкі "вушка"

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 10 – 15 штук

Приготування:

  1. Тісто викладіть на посипану борошном стільницю й розкачайте в прямокутник завтовшки 5 міліметрів.
  2. Посипте поверхню цукром і "вкачайте" його в тісто. Переверніть пласт на други бік і повторіть процес. Обріжте краї тіста ножем.
  3. Сформуйте "вушка", поступово згортаючи прямокутник до центру. Не згортайте тісто дуже щільно, інакше "вушка" можуть не відкритися.
  4. Наріжте подвійний сувій на "вушка" завширки 2 сантиметри.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів
  6. Викладіть "вушка" на деко, укрите пергаментом для випікання, на достатній відстані одне від одного, і поставте до духовки випікатися в режимі "конвекція".
  7. Через 15 хвилин дістаньте їх із духовки, переверніть на інший бік і відправте до духовки ще на 5 хвилин.

Солодкі "вушка" готові. Смачного!


Скриншот із відео Глінської

Солоні "палички" з прованськими травами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 20 штук

Приготування:

  1. Тісто викладіть на посипану борошном стільницю й розкачайте в прямокутник завтовшки 4 – 5 міліметрів.
  2. Змішайте жовток із прованськими травами та сіллю до однорідної консистенції.
  3. Змастіть тісто цією сумішшю з обох боків і наріжте його на смужки завширки 2 сантиметри.
  4. Кожну смужку скрутіть джгутом і викладіть на деко, укрите пергаментом для випікання, на достатній відстані одна від одної.
  5. Відправте "палички" до розігрітої духовки на 20 хвилин. Режим і температура випікання такі самі, як і для "вушок".

Смачного!

Відеорецепт смачної випічки з прісного листкового тіста: