Фондан – смачне тістечко на основі шоколаду. Якість десерту визначають за рідкою серединою в розрізі.

Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

Подають фондан гарячим. Ідеально – зі свіжою малиною та кулькою морозива.

Рецепт шоколадного фондану

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 8


Шоколадний фондан / Фото Яни Станішевської

Приготування:

  1. Розтопіть шоколад та масло на водяній бані. Не забувайте постійно помішувати, щоб суміш не підгоріла.
  1. В окремій посудині збийте яйця з цукром на пишну масу.


Продукти на фондан / Фото Яни Станішевської

  1. Тонкою цівкою введіть шоколадну масу до яєчної та перемішуйте віничком.
  1. Додайте сіль, борошно й знову перемішайте тісто до однорідної консистенції.
  1. Форми для фондану змастіть маслом і посипте какао.
  1. Заповніть форми на ⅔ тістом і відправте їх до духовки на 7 – 9 хвилин. Оптимальна температура для фондану – 180 градусів.


Шоколадний фондан / Фото Яни Станішевської

  1. Готовий фондан обережно дістаньте з форм і відразу подавайте до столу.

Смачного!