Фондан – смачне тістечко на основі шоколаду. Якість десерту визначають за рідкою серединою в розрізі.
Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
Подають фондан гарячим. Ідеально – зі свіжою малиною та кулькою морозива.
Рецепт шоколадного фондану
- Час: 20 хвилин
- Порції: 8
Шоколадний фондан / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Розтопіть шоколад та масло на водяній бані. Не забувайте постійно помішувати, щоб суміш не підгоріла.
- В окремій посудині збийте яйця з цукром на пишну масу.
Продукти на фондан / Фото Яни Станішевської
- Тонкою цівкою введіть шоколадну масу до яєчної та перемішуйте віничком.
- Додайте сіль, борошно й знову перемішайте тісто до однорідної консистенції.
- Форми для фондану змастіть маслом і посипте какао.
- Заповніть форми на ⅔ тістом і відправте їх до духовки на 7 – 9 хвилин. Оптимальна температура для фондану – 180 градусів.
Шоколадний фондан / Фото Яни Станішевської
- Готовий фондан обережно дістаньте з форм і відразу подавайте до столу.
Смачного!