Для того, щоб створити святкову атмосферу у домі, варто заохотити діток до приготування прикрас самотужки. Імбирним печивом можна поласувати за чаєм, прикрасити ним ялинку або ж загорнути у подарунковий набір та подарувати друзям.

Не пропустіть Смачні страви на Новий рік: курочка у вишневому маринаді, рулет із паприкою та гомілки з карі

Для того, щоб приготувати красиве імбирне печиво, необхідний кондитерський рукав, глазур, барвники. Приготуйтеся до веселощів!

Рецепт королівської глазурі

Час: 20 хвилин

Смачні прикраси / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 340 грамів цукрової пудри;
  • 2 столові ложки порошку безе;
  • 100 мілілітрів води;
  • гелеві барвники.

Приготування:

  1. Насипте порошок безе в чашу кухонного комбайна і влийте воду. Збивайте кілька хвилин кінчиком, який ви зазвичай використовуєте для яєчних білків. Маса повинна стати пишною. Цей процес можна відтворити і за допомогою міксера.
  2. Потім до отриманої маси додайте цукрову пудру і збивайте ще хвилинку, поки утвориться однорідна, міцна маса (глазур має прилипати до кінчика для збивання).
  3. В кінці додайте в суміш трохи води.
  4. Королівська глазур повинна бути досить щільною, але добре намазуватися.
  5. Розділіть глазур на порції і додайте кожному кольору. Можна використовувати масу і без барвників – вона білосніжна, тому буде красиво контрастувати з темно-коричневими пряниками.

Як прикрасити імбирне печиво – ідеї

1. Зірочки

Все, що вам потрібно зробити, це обвести контур голкою або кондитерським рукавом з тонким наконечником, а потім ретельно його заповнити. Не поливайте занадто багато глазурі, щоб вона не перелилася за краї. Спочатку налийте менше і, якщо потрібно, розмажте зубочисткою

Почніть прикрашати декоративну зірку так само – з розмітки контуру. Потім намалюйте 3 лінії, які будуть перетинатися посередині. Посередині зробіть зірочку. Завершіть прикрасу кількома точками.

Красиве печиво / Фото unsplash

2. Ялинка

Почніть з обведення контуру ялинки. Потім проведіть через його центр 3 ланцетоподібні дуги. Прикрасьте кожну з них кількома точками.

Різдвяна прикраса / Фото unsplash

3. Імбирний чоловічок

Почніть з того, що намалюйте йому червоні шорти з підтяжками. Поки червона глазур стає твердішою, намалюйте зелений бантик, чорні очі і білу усмішку. Намалюйте хвилясті лінії на ручках і ніжках. Прикрасьте шорти, провівши лінію по ширині й додавши дві крапки, схожі на ґудзики.

Також чудовим варіантом буде прикрасити імбирного чоловічка білою глазур'ю – обведіть контур печива, намалюйте ґудзики, очі та усмішку.


Чарівний вигляд / Фото unsplash