Улюблена страва всіх французів: готуємо неймовірну вечерю з картоплі
7 січня 2024,
16:37
Читать новость на русском
Джерело:
olya_pinsКартопляний гратен з грибами – дуже ситна та смачна страва, яка так і проситься на святковий стіл. Французи його просто обожнюють.
Готувати гратен дуже просто. Ба більше, інгредієнти потрібні абсолютно звичні.
Вам сподобається Смачно так, що пальчики оближеш: рецепт картопляної запіканки з курячими рулетиками
Рецепт французького гратена з грибами
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 4
– 500 грамів картоплі;
– 200 грамів грибів;
– 1 цибуля;
– 200 мілілітрів вершків;
– 50 грамів сиру;
– сіль, перець, мускатний горіх до смаку.
Приготування:
- Картоплю тонко наріжте.
- Гриби та цибулю наріжте дрібними шматочками та обсмажте до готовності.
- Вершки змішайте з сіллю, перцем та мускатним горіхом. Трохи підігрійте.
- У форму викладіть по черзі шари картоплі та грибів. Останнім шаром має бути картопля.
- Залийте вершками та посипте зверху тертим сиром.
- Випікайте 45 – 60 хвилин за температури 180 градусів.