Найкраща страва з картоплі, яку має скуштувати кожен: готуємо гратен – простий рецепт від шефа

8 лютого 2024, 18:10
Читать новость на русском

Джерело:

hectorjimenezbravo

Гратенування – це спосіб кулінарної обробки, який лише покращує смак та вигляд страви. Найчастіше так готують картоплю.

Відомий кухар та суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво запропонував свій варіант гратена. Цей рецепт ризикує стати вашим улюбленим.

Варто спробувати Такого ви ще точно не їли: давній рецепт буришника – картопляного пирога родом з Гуцульщини

Картопляний гратен

  • Час: 1 година 50 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– сіль, перець до смаку;
– 300 грамів вершків 33%;
– 50 грамів пармезану;
– 50 грамів моцарели;
– 50 грамів чедеру;
– 70 грамів бекону;
– 1 цибуля. ⠀

 

Приготування:

  1.  Картоплю наріжте тоненькими слайсами.
  2. Бекон обсмажте з цибулею.
  3. У миску додайте натертий сир одразу трьох видів, влийте вершки, всипте сіль та перець.
  4. Туди ж додайте обсмажений бекон з цибулею, картоплю та добре перемішайте.
  5. Викладіть все у форму, змащену вершковим маслом, полийте залишками вершкового соусу і запікайте під фольгою у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1,5 години.
  6. Зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний капусняк за рецептом учасниці "МастерШеф".