Як приготувати гречаники з томатним соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Джерело:
сайт Євгена КлопотенкаУкраїнська національна кухня багата на смачні страви. Талановитий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати гречаники у духовці з вишуканим томатним соусом.
Гречаники здавна популярні в Україні. Є багато варіантів їх приготування. Страва готується з гречки з додаванням м’яса, сала, овочів або картоплі.
Відомий ресторатор, шеф-кухар Євген Клопотенко відроджує українські стародавні рецепти, доповнюючи власними, авторськими та поділився рецептом гречаників, соусу з додаванням томатів, яблук, кави, які дивовижно наповнюють страву вишуканим смаком.
Читайте також Котлети з сочевиці: рецепт від Євгена Клопотенка
Рецепт котлет
Інгредієнти:– 300 грамів курячого фаршу;
– 125 грамів гречки;
– 50 грамів сала;
– 250 мілілітрів води;
– 2 яйця;
– 1/3 чайної ложки чорного меленого перцю;
– 3-4 столові ложки манної крупи;
– 3-4 столові ложки соняшникової олії;
– 1/2 чайної ложки солі.
- Для приготування котлет ретельно помийте гречку, залийте водою, додайте сіль. У каструлі на середньому вогні варіть протягом 15 хвилин. Залиште для охолодження.
- Наріжте кубиками сало.
- У мисці з'єднайте гречку з курячим фаршем, додайте сало, яйця, сіль, перець, перемішайте до однорідної консистенції. Сформуйте котлети, занурте у манну крупу.
- Деко вистеліть пергаментом, змастіть соняшниковою олією, викладіть котлети, відправте запікатись в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.
Крутіть кульки з гречки та ловіть дзен, але не забудьте приготувати томатний соус до них. Ця комбінація взагалі відправить вас у гречану нірвану,– прокоментував Євген Клопотенко
Як приготувати томатний соус
Інгредієнти:– 2-3 столові ложки томатної пасти;
– 200 мілілітрів води;
– 3-4 зубчики часнику;
– 1/2 шт. перцю (гіркий);
– 1 яблуко;
– 1 чайна ложка кави (розчинної);
– 1 дрібка цукру;
– 1 дрібка солі.
- Для приготування соусу помийте, натріть на грубій тертці яблуко. Викладіть на пательню терте яблуко, додайте воду, томатну пасту.
- Почистіть часник, натріть на тертці. Наріжте тонкими скибочками гіркий перець, додайте у соус. Далі – додайте каву, цукор, сіль, перець. Тушкуйте протягом 2-3 хвилини до однорідної консистенції.
- Викладіть на тарілку готові гречаники. Подавайте разом з томатним соусом. Смачного!
Гречаники з томатним соусом від Євгена Клопотенка у відео: