SmachnoNews підготували для вас цікаву інформацію про грейпфрут, їхні корисні властивості, шкоду, як правильно їсти та що з нього можна приготувати вдома.

Читайте також Журавлина – з чим їсти, користь і шкода смачної ягоди

Шкода та користь

Соковиті плоди грейпфрута – джерело денної норми вітаміну С, а також містить вітамін A, B9, калій, залізо, кальцій, магній та ефірні олії.

У 100 г плоду грейпфрута міститься 33 ккал, з них 11 г вуглеводів, 0,8 г білка та 0,2 г жирів. Це справжній скарб, бо грейпфрут використовують не лише у кулінарії, а також у косметології та здоровому харчуванні.

Сік грейпфрута

Фрукт вважається низькокалорійним, його часто включають у дієти для схуднення, а також для виведення зайвої рідини та токсинів з організму.

Не всі полюбляють грейпфрут через гіркуватий присмак та часто викидають білі шкірки. Дарма, бо у них міститься пектин, що виводить з організму холестерин та зменшує тиск в крові. Тому лікарі рекомендують їсти плоди з насиченою рожевою м’якоттю, у яких пектину набагато більше, ніж у світлих плодах.

Але є й протипоказання. Всім, у кого алергія на цитрусові, підвищена кислотність, розлади шлунку – ліпше не вживати фрукти. Крім того, надмірне вживання плодів грейпфруту несприятливо впливає на зубну емаль, може призвести до розладів шлунково-кишкового тракту.

Важливо! Усі цитрусові не можна вживати вранці натщесерце.

Існує понад 20 видів грейпфрутів, які розрізняють за кольором та смаком. Плоди грейпфрута є білі, жовті, рожеві. Всі відомі сорти виведено у Техасі, Флориді (США). В основному плоди вирощують у США, Ізраїлі, Бразилії, Мексиці.

Щоб не помилитись при виборі фруктів, обирайте тільки цілі плоди, з яскравим ароматом та без пошкоджень шкірочки.

Як їсти грейпфрут

Як правильно їсти та що готують

Грейпфрут, зазвичай, вживають у свіжому вигляді, роблять соки, варення, цукати, додають до коктейлів, чаю, використовують для салатів та страв з м'яса, птиці, риби, рису та закусок.

Як зберігати грейпфрут

Зазвичай середній термін вживання грейпфрутів – два тижні. Плоди можна тримати при кімнатній температурі, але найкраще зберігати в холодильнику, у спеціальному ящику для фруктів, але не більше 8 днів.