Так швидко, що ви й оком не встигнете змигнути: геніальний рецепт лисичок в сметані
23 липня 2024,
11:04
Читать новость на русском
Джерело:
"Готуй, смакуй – Віталій Бугера"Багато українців захоплюються лисичками, адже ці гриби – справжній делікатес. Коли їх подають зі сметаною, смак стає незабутнім, нагадуючи про теплі літні дні в лісі. Така страва не тільки радує своїм смаком, але й приносить теплі спогади та затишок.
Лисички готуються дуже швидко. Цей рецепт вам точно сподобається.
Варто спробувати З того, що є в холодильнику: приготуйте розкішну запіканку з картоплі та кабачків
Лисички в сметані
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
– 600 грамів лисичок;
– 5 цибулин;
– 250 грамів сметани;
– 70 грамів масла;
– 7 зубчиків часнику;
– 1 пучок петрушки;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Добре вимийте лисички під проточною водою та покладіть їх у каструлю з підсоленим окропом. Варіть на середньому вогні впродовж 10 хвилин, після чого відкиньте на друшляк.
- Почистьте та наріжте кубиками цибулю.
- Промийте гриби на друшляку і поріжте.
- На добре нагріту пательню висипте нарізані гриби. Зменште вогонь. Коли лисички вберуть вологу, покладіть вершкове масло. За 1 – 2 хвилини після того, як воно розтане, всипте нарізану цибулю та гарно перемішайте.
- Смажте орієнтовно 5 – 7 хвилин, після чого зменште вогонь до мінімуму, додайте сметану, посоліть, притрусіть перцем або іншими улюбленими спеціями.
- Вимиту петрушку, часник наріжте дуже дрібно. Додайте їх, коли лисички протушкуються в сметані приблизно 5 хвилин. Добре перемішайте.