До картоплі чи макаронів: підлива з печериць на швидку руку
18 червня 2024,
10:32
Читать новость на русском
Такий соус має універсальне призначення. Він чудово смакує з вареними макаронами, омлетом, шматочком хліба чи смаженим м’ясом.
Підлива з печерицями дуже смачна, має насичений грибний смак. А ще так швидко готується!
Цікаво Напої стануть холодними дуже швидко: який секретний інгредієнт у цьому допоможе
Грибна підлива
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Так смакота / Фото kwestia smaku
– пів кілограма печериць;
– 1 маленька цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму;
– 5 столових ложок білого вина або відвару;
– 125 мілілітрів вершків 30%;
– сіль і свіжозмелений чорний перець;
– 2 столові ложки подрібненої петрушки.
Приготування:
- Почистьте гриби та вимийте їх.
- Наріжте гриби на кубики.
- Цибулю дрібно наріжте, часник тисніть або дрібно наріжте.
- У більшій сковороді розтопіть приблизно 30 грамів вершкового масла та 1 столову ложку оливкової олії.
- Додайте цибулю і смажте приблизно 5 – 7 хвилин.
- В кінці додайте часник і обсмажте ще 1 – 2 хвилини, злегка підрум'янюючи інгредієнти.
- Влийте вино або бульйон і доведіть до кипіння на сильному вогні. Варіть протягом хвилини, поки більша частина рідини не випарується і в каструлі.
- Додайте решту масла та оливкової олії.
- Збільште вогонь, додайте гриби та смажте на сильному вогні приблизно 6 хвилин, періодично помішуючи.
- В кінці приправте сіллю і перцем.
- Влийте вершки та доведіть до кипіння на середньому вогні. Варіть приблизно 2 хвилини, поки соус трохи не загусне, в кінці додайте петрушку.