Грушевий крамбл – ідельний десерт нашвидкуруч. У рецепті немає якихось особливих інгредієнтів, а результат завжди чудовий!

Цікаво Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Грушевий крамбл

Інгредієнти:

  • борошно – 75 г;
  • вершкове масло – 75 г;
  • мелена кориця – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 150 г;
  • стиглі груші – 6 шт.;
  • грушевий сидр – 110 мл;
  • подвійні вершки – 200 мл;
  • молоко – 200 мл;
  • жовтки – 6 шт.;
  • кориця – 2 палички.

Приготування:

Крок 1

Розігрійте духовку до 190 градусів. Всипте на деко для випікання борошно та 50 грам порізаного вершкового масла, розітріть суміш, щоб вона стала схожою на панірувальні сухарі. Додайте мелену корицю та половину цукру. Відправте суміш в духовку та випікайте 10-12 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Крок 2

  1. Груші помийте, почистьте від серцевини та шкірки. Поріжте їх квадратиками.
  2. Решту масла розтопіть на сковороді, додайте груші та смажте 1 – 2 хвилини на великому вогні. Додайте решту цукру та сидр. Доведіть суміш до кипіння. Тримайте на вогні 3 – 4 хвилини, доки груші не стануть м'якими.
  3. Викладіть ложкою суміш з грушами в форму для випікання, посипте крихтами борошна з маслом. Випікайте 3 – 4 хвилини.
  4. Приготуйте заварний крем: доведіть до кипіння вершки, молоко та палички кориці в каструлі. Тоді зменште вогонь і обережно варіть на малому вогні 5 – 6 хвилин.
  5. У мисці збийте жовтки та цукор, повільно додайте туди теплу вершкову суміш. Постійно помішуйте.
  6. Поверніть заварний крем у каструлю і варіть на повільному вогні ще 3 – 4 хвилини, не припиняючи помішувати. Коли суміш загусне, зніміть крем з вогню та викиньте палички кориці.
  7. Подавайте грушевий крамбл разом з заварним кремом.