Для приготування класичного полуничного джему потрібно лише три інгредієнти. Процес створення цього смаколика можна перетворити на веселе проведення часу разом із сім'єю, адже разом зі смачною стравою можна отримати незабутні спогади. Такий джем дуже любила куштувати королева Єлизавета II.

Читайте також Як приготувати курячі гомілки з молодою картоплею у топленому маслі: особливий рецепт

За словами колишнього шеф-кухаря королівської сім'ї, Єлизавета ІІ щодня під час чаювання їла маленькі круглі бутерброди з джемом. Це була її улюблена страва відтоді, як їй виповнилося п'ять років. Приготуйте смаколик до чаю, за рецептом, який сподобався б навіть королеві.

Рецепт класичного полуничного джему

  • Час: 2 години + доба
  • Порцій: 4

Густий джем / Фото unsplash

Приготування:

  • Полуниці ретельно помийте та помістіть у таз, посипте цукром та залиште мінімум на дві години. Ягоди мають пустити сік.
  • Злийте сироп з ягід в каструлю і поставте на вогонь. Як тільки сік скипить, викладіть в нього полуницю з цукром і проваріть десять хвилин.
  • З лимона вичавіть сік та додайте у джем.
  • Подрібніть полуниці блендером.
  • Поставте ще раз на повільний вогонь і варіть, періодично помішуючи.
  • У чисті та простерилізовані полуниці розкладіть ще гарячий джем та закрийте кришками.
  • Укутайте ковдрою і залиште на добу.
  • Зберігайте у темному та прохолодному місці.

Сезон полуниці у самому розпалі! Встигніть приготувати неймовірні сирники з ягодами, скориставшись цим рецептом.