Банош подають і як основну страву, і як гарнір до м'яса чи овочів. Його можна приправити маслом, сиром, жирними вершками чи іншими добавками на свій смак.
Варто спробувати Швидкий пиріг з куркою та сиром: печемо з готового тіста – елементарний рецепт вихідного дня
Рецепт баношу
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 2
Приготування:
- Наріжте грудинку кубиками середнього розміру. Добре розігрійте пательню та вкиньте на неї шкварки. Обсмажте їх до золотистого кольору, посоліть, поперчіть, зніміть пательню з вогню, але залиште шкварки у пательні, щоб вони продовжували готуватися.
- Тим часом у каструлю с товстими стінами вилийте вершки або домашню сметану. Доведіть до кипіння. Трошечки посоліть і поперчіть.
- Поступово додайте крупу у вершки. Постійно помішуйте вінчиком, щоб не утворювалися згустки.
- Зменште вогонь до мінімуму і дайте баношу дійти. Він дуже швидко загусне. Коли на поверхні баношу ви побачите жир і глянцевий блиск, він буде готовим.
- Подавати банош у глибокій тарілці. Зверху натріть багато бринзи, а на бринзу викладіть шкварки та подрібнену петрушку.