Обов'язково спробуйте скористатися цим елементарним рецептом. Хачапурі будуть, як з грузинського ресторану.

Варто спробувати Як хачапурі, але ще смачніше: готуємо плацинди – традиційний рецепт з Румунії

Хачапурі по-аджарськи

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 2

Дивіться, як готувати хачапурі по-аджарськи: відео

Приготування:

  1. Для тіста змішайте трішки підігріту воду і молоко, всипте цукор і дріжджі. Залиште на 10 хвилин для активізації дріжджів.
  2. Додайте сіль, олію і порціями введіть борошно. Замісіть м'яке та еластичне тісто. Залиште в теплому місці на 2 – 3 години.
  3. Тим часом сулугуні натріть на терку, а імеретинський сир порвіть руками.
  4. З'єднайте сири в одній мисці, додайте молоко або вершки, притрусіть борошном.
  5. Тісто поділіть на дві частини. Одну накрийте рушником, щоб не обвітрилось. Інший шматок розкачайте в еліпс. Краї защепіть на однаковій відстані та перенесіть тісто на пергамент.
  6. Відігніть трохи краї та рівномірно викладіть сир. Загніть краї до центру і відправте випікатися в розігріту до 180 градусів десь на 20 – 25 хвилин.
  7. На майже готовий хачапурі викладіть жовток по центру і запікайте ще десь 5 – 7 хвилин. Витягніть з духовки, покладіть зверху шматочок масла та гарно перемішайте начинку з жовтком.