Хачапурі по-аджарськи: елементарний рецепт ресторанної страви
6 серпня 2024,
16:50
Читать новость на русском
Джерело:
Yuliia.senychХачапурі по-аджарськи готуються дуже просто. Попри це, ця страва має неймовірний смак.
Обов'язково спробуйте скористатися цим елементарним рецептом. Хачапурі будуть, як з грузинського ресторану.
Варто спробувати Як хачапурі, але ще смачніше: готуємо плацинди – традиційний рецепт з Румунії
Хачапурі по-аджарськи
- Час: 2 години 30 хвилин
- Порцій: 2
– 300 грамів борошна;
– 80 мілілітрів молока;
– 80 мілілітрів води;
– 1 – 1,5 чайної ложки дріжджів;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 20 мілілітрів олії.
Для начинки:
– 200 – 250 грамів імеретинського сиру;
– 300 грамів сулугуні;
– 1 столова ложка борошна;
– 2 столові ложки вершків чи молока;
– 2 жовтки;
– масло до смаку.
Дивіться, як готувати хачапурі по-аджарськи: відео
Приготування:
- Для тіста змішайте трішки підігріту воду і молоко, всипте цукор і дріжджі. Залиште на 10 хвилин для активізації дріжджів.
- Додайте сіль, олію і порціями введіть борошно. Замісіть м'яке та еластичне тісто. Залиште в теплому місці на 2 – 3 години.
- Тим часом сулугуні натріть на терку, а імеретинський сир порвіть руками.
- З'єднайте сири в одній мисці, додайте молоко або вершки, притрусіть борошном.
- Тісто поділіть на дві частини. Одну накрийте рушником, щоб не обвітрилось. Інший шматок розкачайте в еліпс. Краї защепіть на однаковій відстані та перенесіть тісто на пергамент.
- Відігніть трохи краї та рівномірно викладіть сир. Загніть краї до центру і відправте випікатися в розігріту до 180 градусів десь на 20 – 25 хвилин.
- На майже готовий хачапурі викладіть жовток по центру і запікайте ще десь 5 – 7 хвилин. Витягніть з духовки, покладіть зверху шматочок масла та гарно перемішайте начинку з жовтком.