Хачапурі з куркою та грибами: домашній рецепт

15 лютого 2021, 13:15
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Приготуйте хачапурі з соковитою куркою та грибами на обід або вечерю. Навіть якщо ви стежите за своєю фігурою, не слід відмовляти собі в цьому задоволенні.

Хачапурі – традиційна страва грузинської кухні, яку зазвичай готують із різними видами сиру та з додаванням яєць. Цей рецепт хачапурі з хрусткою скоринкою ззовні та соковитою начинкою всередині точно сподобається усій родині, адже куряче філе та гриби чудово доповнюють страву.

Рецепт хачапурі з куркою та грибами

Інгредієнти:
– 300 грамів курячого філе;
– 50 грамів цибулі;
– 200 грамів грибів (печериці);
– 600 грамів сиру Сулугуні;
– олія для смаження;
– 4 яйця;
– базилік.Інгредієнти для тіста:
– 200 мілілітрів молока 2,5-3,2%;
– 5 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка цукру;
– 320 грамів борошна;
– 90 грамів вершкового масла 82%;
– сіль.

Читайте також Як приготувати нагетси з курячої грудки: рецепт на будь-який смак

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте дріжджі у теплому молоці, додайте цукор, сіль, вершкове масло та половину борошна. Залиште на 10 хвилин. Далі – додайте решту борошна. Накрийте рушником для того, щоб тісто піднялося, залиште на 1,5-2 години.
  3. Для приготування начинки ретельно помийте куряче м'ясо, наріжте кубиками.
  4. Помийте гриби, наріжте скибочками.
  5. Почистіть цибулю, наріжте напівкільцями, обсмажте на пательні з олією, додайте кубики м'яса, грибів, сіль перець.
  6. Сир натріть на грубій тертці.
  7. Готову начинку викладіть у миску, додайте тертий сир.
  8. Замісіть тісто, сформуйте кульку, залиште підійти ще 30-40 хвилин.
  9. Розкатайте з тіста квадрат, викладіть на середину начинку і накрийте верхнім коржем, сформуйте конверт.
  10. У мисці збийте яйце.
  11. Розігрійте духовку при температурі 160 градусів, викладіть хачапурі на деко, зверху змастіть яйцем, відправте запікатись протягом 30-35 хвилин.
  12. Помийте базилік, подрібніть ножем.
  13. Викладіть на тарілку. Перед подачею задекоруйте базиліком. Смачного!