Хачапурі – традиційна страва грузинської кухні, яку зазвичай готують із різними видами сиру та з додаванням яєць. Цей рецепт хачапурі з хрусткою скоринкою ззовні та соковитою начинкою всередині точно сподобається усій родині, адже куряче філе та гриби чудово доповнюють страву.
Рецепт хачапурі з куркою та грибами
Читайте також Як приготувати нагетси з курячої грудки: рецепт на будь-який смак
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці з'єднайте дріжджі у теплому молоці, додайте цукор, сіль, вершкове масло та половину борошна. Залиште на 10 хвилин. Далі – додайте решту борошна. Накрийте рушником для того, щоб тісто піднялося, залиште на 1,5-2 години.
- Для приготування начинки ретельно помийте куряче м'ясо, наріжте кубиками.
- Помийте гриби, наріжте скибочками.
- Почистіть цибулю, наріжте напівкільцями, обсмажте на пательні з олією, додайте кубики м'яса, грибів, сіль перець.
- Сир натріть на грубій тертці.
- Готову начинку викладіть у миску, додайте тертий сир.
- Замісіть тісто, сформуйте кульку, залиште підійти ще 30-40 хвилин.
- Розкатайте з тіста квадрат, викладіть на середину начинку і накрийте верхнім коржем, сформуйте конверт.
- У мисці збийте яйце.
- Розігрійте духовку при температурі 160 градусів, викладіть хачапурі на деко, зверху змастіть яйцем, відправте запікатись протягом 30-35 хвилин.
- Помийте базилік, подрібніть ножем.
- Викладіть на тарілку. Перед подачею задекоруйте базиліком. Смачного!