Як плов, тільки краще – готуємо вірменський фарширований гарбуз хапама

6 жовтня 2023, 16:58
Читать новость на русском

Джерело:

Al Dante

Якщо вас зацікавила не тільки назва, а й страва – обов'язково приготуйте вдома. Ви будете також приємно здивовані смаком, подачею та ароматами.

Хапама – традиційна страва вірменської кухні. Це фарширований гарбуз з медом, рисом та великою кількістю сухофруктів. Така страва дуже схожа на улюблений нами плов, але без м'яса.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Також особливістю хапами є запікання страви не у казані чи іншому посуді, а саме у гарбузі. Це дужесмачно – повірте!

Рецепт хапами з сухофруктами

  • Час: 2 години
  • Порції:
Інгредієнти:
 – гарбуз;
 – половина склянки сушених абрикосів;
 – половина склянки чорносливу;
 – половина склянки родзинок;
 – 1/4склянки мигдалю;
 – 1/3 склянки волоських горіхів;
 – 1,5 склянки напівготового рису Басматі;
 – мед;
 – паличка кориці;
 – вершкове масло.

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180 – 190 градусів.
  • Миємо гарбуз, зрізаємо верхівку та виймаємо серединку. Змащуємо гарбуз всередині медом.
  • Нарізаємо довільними шматочками родзинки, курагу та чорнослив, змішуємо разом з обсмаженими горіхами.

  • Додаємо вершкове масло, зміщуємо з рисом та спеціями.
  • Викладаємо все в середину гарбуза, додаємо шматочки масла, мед і накриваємо кришкою овоча та відправляємо в духовку на 1,5 – 2 години запікатися.
  • Подавайте страву в гарбузі.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати марокканські млинці з різними начинками.