Як плов, тільки краще – готуємо вірменський фарширований гарбуз хапама
6 жовтня 2023,
16:58
Читать новость на русском
Джерело:
Al DanteЯкщо вас зацікавила не тільки назва, а й страва – обов'язково приготуйте вдома. Ви будете також приємно здивовані смаком, подачею та ароматами.
Хапама – традиційна страва вірменської кухні. Це фарширований гарбуз з медом, рисом та великою кількістю сухофруктів. Така страва дуже схожа на улюблений нами плов, але без м'яса.
Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці
Також особливістю хапами є запікання страви не у казані чи іншому посуді, а саме у гарбузі. Це дужесмачно – повірте!
Рецепт хапами з сухофруктами
- Час: 2 години
- Порції: 8
– гарбуз;
– половина склянки сушених абрикосів;
– половина склянки чорносливу;
– половина склянки родзинок;
– 1/4склянки мигдалю;
– 1/3 склянки волоських горіхів;
– 1,5 склянки напівготового рису Басматі;
– мед;
– паличка кориці;
– вершкове масло.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 – 190 градусів.
- Миємо гарбуз, зрізаємо верхівку та виймаємо серединку. Змащуємо гарбуз всередині медом.
- Нарізаємо довільними шматочками родзинки, курагу та чорнослив, змішуємо разом з обсмаженими горіхами.
- Додаємо вершкове масло, зміщуємо з рисом та спеціями.
- Викладаємо все в середину гарбуза, додаємо шматочки масла, мед і накриваємо кришкою овоча та відправляємо в духовку на 1,5 – 2 години запікатися.
- Подавайте страву в гарбузі.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати марокканські млинці з різними начинками.