Хінкалі – популярна страва грузинської кухні. Готується з тіста, начиненого м’ясом, рибою або овочами та спеціями.

Не пропустіть Розпушувач та сода – не одне й те саме: що краще використовувати для випічки

Начинки хінкалі варіюються в залежності від місцевості. Оригінальний рецепт, так звані хевсурулі, складався лише з м’ясного фаршу (баранини або суміші яловичини та свинини), цибулі, перцю чилі, солі та кмину. Однак у сучасних рецептах, використовують петрушку, коріандр, а замість м'яса можна покласти гриби, картоплю або сир.

Рецепт хінкалі

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. На кондитерську дошку насипте борошно, дрібку солі і склянку гарячої води.
  2. Додайте олію і замісіть тісто руками, поки воно не стане м’яким і еластичним.
  3. Викладіть м’ясо в миску, додайте дрібно нарізану цибулю, петрушку, сіль і перець. Все перемішайте.
  4. Розділіть тісто на 2 частини.
  5. Кожну частину розкачайте і склянкою виріжте кружечки.
  6. Кожен кружечок наповніть начинкою в центрі та загорніть краї вгору.
  7. У великій каструлі закип’ятіть злегка підсолену воду і невеликими порціями додайте хінкалі.
  8. Готуйте приблизно 8 – 9 хвилин після того, як вони спливуть.