Український шеф-кухар та ресторатор, Євген Клопотенко був здивований популярністю цього рецепту, адже до цього він про мариновані огірки в кетчупі чилі нічого не чув. Кухар зізнався, що вперше поширює не свій рецепт.
Читайте також Як приготувати вино з порічки: простий рецепт домашнього напою
На теренах інтернету мариновані огірки в кетчупі стали зірковими, чому ж і нам їх не приготувати вдома. Все дуже просто, справиться навіть непрофесіонал у консерваціях.
Рецепт маринованих огірків у кетчупі чилі
- Час: 2 години
- Порції: 5 літрових банок
Приготування:
- У каструлі доведіть до кипіння воду, сіль, цукор, кетчуп, імбир. Вимкніть вогонь та влийте склянку оцту. Додайте листя та суцвіття кропу, часник.
На відео я прянощі кидав у маринад, бо робив 1 порцію і мені не треба було це все розподіляти,
– прокоментував Євген.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та простерилізуйте в ній банки протягом 20 хвилин.
- У стерилізовані банки покладіть 400 грамів огірків, гвоздику, горошину духмяного перцю, декілька горошин чорного перцю, залийте маринадом і потримайте банку без кришки в окропі 10 – 15 хвилин.
- Потім закрутіть щільно банки та поставте дном до гори охолоджуватися при кімнатній температурі. Накрийте все кухонним рушником.
- Коли закрутки охолонуть, переверніть їх та зберігайте в темному та прохолодному приміщенні.
Смачного!