Український шеф-кухар та ресторатор, Євген Клопотенко був здивований популярністю цього рецепту, адже до цього він про мариновані огірки в кетчупі чилі нічого не чув. Кухар зізнався, що вперше поширює не свій рецепт.

Читайте також Як приготувати вино з порічки: простий рецепт домашнього напою

На теренах інтернету мариновані огірки в кетчупі стали зірковими, чому ж і нам їх не приготувати вдома. Все дуже просто, справиться навіть непрофесіонал у консерваціях.

Рецепт маринованих огірків у кетчупі чилі

  • Час: 2 години
  • Порції: 5 літрових банок

Приготування:

  1. У каструлі доведіть до кипіння воду, сіль, цукор, кетчуп, імбир. Вимкніть вогонь та влийте склянку оцту. Додайте листя та суцвіття кропу, часник.

На відео я прянощі кидав у маринад, бо робив 1 порцію і мені не треба було це все розподіляти,
– прокоментував Євген.

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та простерилізуйте в ній банки протягом 20 хвилин.
  1. У стерилізовані банки покладіть 400 грамів огірків, гвоздику, горошину духмяного перцю, декілька горошин чорного перцю, залийте маринадом і потримайте банку без кришки в окропі 10 – 15 хвилин.
  1. Потім закрутіть щільно банки та поставте дном до гори охолоджуватися при кімнатній температурі. Накрийте все кухонним рушником.
  1. Коли закрутки охолонуть, переверніть їх та зберігайте в темному та прохолодному приміщенні.

Смачного!