Готове вино з порічки має міцність 16 – 18 градусів. Такий домашній напій потрібно зберігати при температурі 8 – 12 градусів не більше одного року — вино з порічки краще пити молодим.

Читайте також Як зробити домашній вишняк: перевірений рецепт наливки без спирту

Рецепт порічкового вина

  • Час: 3 – 4 місяці

Приготування:

  1. Стиглі ягоди розімніть ложкою та перекладіть у скляну банку.
  1. Приготуйте сироп з цукру та води: доведіть його до кипіння та варіть доки всі ягоди не розчиняться.
  1. Залийте готовим сиропом ягоди, перемішайте та залийте в банку. Залишіть суміш при температурі 16 – 18 градусів. Горловину банки або спеціального балона можна перев'язати чистою марлею.
  2. Важливо! Залиште 1/5 об’єму банки або балона вільним, щоб забродивши сік не виливався.
  1. Перемішуйте суміш дерев’яною ложкою пару разів в день, щоб на поверхні не з’явилося цвілі.
  1. Через 7 – 8 днів відокремте від плодової маси будь-яким зручним способом. Сік перелийте в пляшки і закрийте натуральними пробками з отворами.
  1. Вставте туди дуже щільно тонку гумову трубку, інший кінець якої занурте в посудину з водою – це потрібно для того, щоб вуглекислий газ виходив з пляшки не в повітря, а в воду і всередину напою не потрапило зайве.
  1. Через 5 – 6 тижнів тихого бродіння на дно бутлів повинен випасти осад і вино стане прозорим. Перелийте вино без осаду в пляшки, щільно закрийте пробками і витримайте ще близько двох місяців.

Смачного!