Що може бути краще і смачніше хрумкого, домашнього хліба? Правильно, нічого! Ми дібрали для вас рецепт домашньої здоби без довготривалого замісу тіста та мінімумом інгредієнтів.

Читайте також Борщ із секретним інгредієнтом – страва, яка посмакує всій родині

Рецепт хліба без замісу

  • Час: 8 – 10 годин
  • Порції: 1

Приготування:

  • У воді кімнатної температури розмішуємо сухі дріжджі, сіль, з'єднуємо з просіяним пшеничним борошном, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин.
  • ️Поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто, скручуємо в рулетик і защіпуємо краї. Тісто липне – це нормально. Так робимо декілька раз защіпуючи краї. Перевертаємо, поверхня майбутньої паляниці має натягнутися як булька.
  • ️Перекладаємо тісто в миску застелену рушником і присипану борошном. Залишаємо ще на 1 – 2 години.
  • ️Розігріваємо духовку разом із деко до 230 – 250 градусів протягом 30 хвилин. Деко має бути розпечене.
  • ️На дно духовки кладемо додаткову форму, в яку треба налити склянку окропу – для хрумкої скоринки.
  • ️Перевертаємо на пергамент тісто, робимо надріз, один чи декілька і пергамент з тістом переносимо на розпечене деко.
  • ️Випікаємо на рівні нижче середнього, але не на найнижчому, 30 хвилин з водою, потім воду забираємо і печемо ще 5 – 7 хвилин.

Випікання в гусятниці

  • ️Духовку розігріваємо з гусятницею, перекладаємо пергамент з хлібом та кладемо всередину 2 кубики льоду, щоб створити парову баню.
  • Накриваємо і печемо 30 хвилин з кришкою. Кришку обережно знімаємо і печемо ще 10 хвилин без неї.
  • ️Після випікання даємо хлібу повністю охолонути.

Смачного!