Здивуйте гостей на свята: як приготувати холодець у формі яйця

28 березня 2024, 06:23
Читать новость на русском

Джерело:

Pysznosci

Холодець – звична страва на святкових столах. На Великдень варто подати його в особливий спосіб.

Ніжне м'ясо в холодці вабить своїм смаком і спонукає потягнутися за черговою порцією. Крім того, якщо подати його у незвичайному, пасхальному варіанті, то він спокушає не лише смаком, а й чарівним виглядом.

Цікаво Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"

Холодець

  • Час: 4 години
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 8 яєць;
– 200 грамів філе птиці;
– 1 літр води;
– 30 грамів желатину;
– 100 грамів консервованого горошку;
– 80 грамів консервованої кукурудзи;
– жменя дрібно нарізаної петрушки;
– перець і сіль до смаку.

Приготування:

  1. Гострим ножем акуратно проткніть вузький кінець кожного яйця, зробивши невеликий отвір. Акуратно видаліть яєчний білок і жовток, потім залийте порожні шкаралупи гарячою водою.
  2. У великій каструлі відваріть курку з овочами та спеціями на повільному вогні.
  3. Коли м’ясо стане м’яким, дістаньте його і дайте охолонути.
  4. Відвар процідіть через ситечко.
  5. В остиглий бульйон всипте желатин (8 столових ложок на літр рідини) і ретельно перемішайте.
  6. Охолоджене м'ясо наріжте невеликими кубиками.
  7. Додайте зварену і дрібно нарізану моркву, свіжу петрушку, відціджений горошок і консервовану кукурудзу.
  8. Акуратно перемішайте всі інгредієнти.
  9. Залийте всю суміш желатином.
  10. Наповніть яйця холодцем та поставте в холодильник.
  11. Дочекайтеся повного застигання.
  12. Перед подачею очистіть страву від яєчної шкаралупи і красиво розкладіть їх на блюді.

Ваша паска буде шедевральна: як приготувати ідеальну глазур.