Здивуйте гостей на свята: як приготувати холодець у формі яйця
28 березня 2024,
06:23
Читать новость на русском
Джерело:
PysznosciХолодець – звична страва на святкових столах. На Великдень варто подати його в особливий спосіб.
Ніжне м'ясо в холодці вабить своїм смаком і спонукає потягнутися за черговою порцією. Крім того, якщо подати його у незвичайному, пасхальному варіанті, то він спокушає не лише смаком, а й чарівним виглядом.
Цікаво Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"
Холодець
- Час: 4 години
- Порцій: 6
– 8 яєць;
– 200 грамів філе птиці;
– 1 літр води;
– 30 грамів желатину;
– 100 грамів консервованого горошку;
– 80 грамів консервованої кукурудзи;
– жменя дрібно нарізаної петрушки;
– перець і сіль до смаку.
Приготування:
- Гострим ножем акуратно проткніть вузький кінець кожного яйця, зробивши невеликий отвір. Акуратно видаліть яєчний білок і жовток, потім залийте порожні шкаралупи гарячою водою.
- У великій каструлі відваріть курку з овочами та спеціями на повільному вогні.
- Коли м’ясо стане м’яким, дістаньте його і дайте охолонути.
- Відвар процідіть через ситечко.
- В остиглий бульйон всипте желатин (8 столових ложок на літр рідини) і ретельно перемішайте.
- Охолоджене м'ясо наріжте невеликими кубиками.
- Додайте зварену і дрібно нарізану моркву, свіжу петрушку, відціджений горошок і консервовану кукурудзу.
- Акуратно перемішайте всі інгредієнти.
- Залийте всю суміш желатином.
- Наповніть яйця холодцем та поставте в холодильник.
- Дочекайтеся повного застигання.
- Перед подачею очистіть страву від яєчної шкаралупи і красиво розкладіть їх на блюді.