Коли за вікном +28 – 30 градусів не те що їсти, навіть дихати важко. Чим же харчуватися протягом дня, щоб залишилися сили? Тетяна Мокріді – директорка школи леді реаліті-шоу "Від пацанки до панянки" поділилася з читачами рецептом смачного, а головне холодного супу з буряків.

Читайте також Кулінарія в магазинах: поширені міфи та дійсні переваги

Рецепт цього холодника належить сім'ї Тетяни Мокріді, отож не забудьте його записати або зберегти.

Тетяна Мокріді
Тетяна Мокріді / Новий канал

Одне з правил нашої сім’ї – приготування страв із сезонних продуктів. Ми – та родина, в якої на обід завжди є перша страва. Коли позначка термометру сягає +40, то охолодитися можна холодником. Тим більше, що зараз доступні молоденькі бурячки, огірочки, редис, прокоментувала директорка.

Рецепт холодника

  • Час: 24 години
  • Порції: 6
  • Калорійність на 100 грамів: 109 ккал


Холодник / Фото Новий канал

  1. Відваріть буряк до готовності.
  2. Охолодіть овоч, зніміть шкірку та наріжте кубиками. Перекладіть буряк до каструлі.
  3. Закип'ятіть воду. Охолодіть її та залийте буряк.
  4. Дрібно наріжте зелень, посоліть та розітріть. Перекладіть у каструлю.
  5. Влийте сметану до заготовки на холодник. Додайте на смак сіль, сік лимону. Залиште каструлю на ніч у холодильнику.
  6. Поріжте огірки та редис кубиками, покладіть у каструлю.
  7. Відваріть яйця, поріжте навпіл та додайте до холодника.
  8. Подавати можна з кубиками льоду. Смачного!