Як приготувати хумус: швидкий рецепт найкращої намазки від Джеймі Олівера
5 лютого 2024,
16:35
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaХумус – традиційна страва близькосхідної кухні. Її можна їсти буквально з усім – овочами, грінками, лавашем тощо.
Хумус дуже просто і швидко готувати. Відомий британський кухар Джеймі Олівер розповів свій рецепт.
Варто спробувати Смачніша, ніж в кіоску: як приготувати справжню шаурму вдома
Рецепт хумусу від Джеймі Олівера
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 10
– 400 грамів консервованого нуту;
– 1 зубчик часнику;
– 20 грамів кунжутної пасти;
– 1 лимон;
– 18 мілілітрів оливкової олії першого віджиму;
– сіль морська до смаку.
Готувати хумус просто / Фото Unsplash
Приготування:
- Злийте з банки нуту рідину та перекладіть його у кухонний комбайн.
- Додайте очищений часник, тахіні, вичавлений лимонний сік і 1 столову ложку олії.
- Всипте дрібку морської солі, накрийте кухонний комбайн кришкою і збийте.
- Лопаткою зберіть хумус зі стінок чаші, потім знову збийте до отримання однорідної маси.
- Скуштуйте і, якщо необхідно, додайте більше лимонного соку або води. Готовий хумус перекладіть в тарілку.