У такій страві ви самі контролюєте якість і свіжість продуктів. Тому її можна давати навіть дітям.

Буде смачно Смачна вечеря з доступних продуктів: готуємо биточки з мойви по-одеськи

Рецепт домашньої шаурми

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Курку наріжте великими шматочками. Замаринуйте в улюблених спеціях – кумині, коріандрі, перці. Залийте подрібнені спеції 100 мілілітрами окропу, змастіть цією сумішшю курку з усіх боків і залиште маринуватися на 2 – 8 годин.
  2. Тим часом приготуйте часниковий соус. Змішайте сметану, майонез, подрібнений часник, посічену зелень сіль і хмелі-сунелі.
  3. Щоб приготувати томатний соус, розведіть крохмаль у воді, викладіть томатну пасту на пательню і залийте розведеним крохмалем. Увімкніть вогонь і нагрівайте, поки соус не стане гарячим. Додайте дрібку солі, цукор і улюблені спеції.
  4. Замариновані шматки курки викладіть на розігріту пательню з олією. Обсмажте з кожного боку приблизно по 5 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Тим часом дрібно наріжте капусту, а цибулю, помідори та огірки наріжте тонкими півкільцями. Готову курку подрібніть кубиком.
  6. Кожен лист лаваша змастіть часниковим і томатним соусом, відступивши від краю приблизно 3 сантиметри.
  7. На соус викладіть капусту, помідори, огірки, цибулю і курку. Зверху змастіть ще порцією соусу. Щільно загорніть шаурму та обсмажте її на сухій сковороді приблизно по 2 хвилини з кожного боку.