Одеська ікра з баклажанів – одна з найпопулярніших українських закусок з овочів. Її часто готують на великі застілля, або на закуску для родинних посиденьок.

Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак

Ікру з баклажанів можна закрутити на зиму, а можна одразу з каструлі їсти разом зі свіжим хлібом.

Рецепт баклажанної ікри

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Баклажани проколюємо виделкою в декількох місяцях, відрізаємо плодоніжку. Запікаємо на великому вогні до повної готовності.
  • Солодкий перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння, шкірку трішечки змащуємо олією і спалюємо на вогні – тоді він краще чиститься. Знімаємо шкірку з томатів.
  • Овочам даємо трішки охолонути, потім зачищаємо та дрібненько нарізаємо ножем.
  • Дрібно подрібнюємо часник, зелень, цибулю. Останню можна збризнути оцтом.
  • ️Солимо та перемішуємо ікру. Вливаємо олії та подаємо до столу.

Смачного!