З баклажанів можна приготувати багато різноманітних страв: від рулетів до рагу. Але як знайти такий рецепт, який був би новим та оригінальним, але не важким і доступним? У нас є варіант запечених баклажанів половинками по-сицилійськи.

Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак

Спробуйте та вам точно сподобається. Подавайте їх до м'яса чи риби, або як окрему страву до столу.

Рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Помиті баклажани розрізаємо навпіл, надрізаємо решіткою та додаємо солі та перцю. Поливаємо олією та відправляємо запікатися в розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.
  • Для соусу обсмажуємо подрібнений часник та помідори на оливковій олії.
  • Виймаємо запечені баклажани з духовки. Розминаємо серединку виделкою та викладаємо соус. Додаємо шматочки сиру та посипаємо оливками.
  • Запікаємо в духовці ще 10 хвилин. Готову страву посипаємо свіжими листочками зелені.

Смачного!