7 грудня,
10:52
Смачний символ Різдва та Нового року: перевірений рецепт пряного імбирного печива
Джерело:
Євген КлопотенкоРіздвяні свята асоціюються у багатьох з пряним імбирним печивом. Спробуйте і ви приготувати його цьогоріч, адже це надзвичайно просто та смачно.
Імбирне печиво з кунжутом можна зробити разом із дітьми чи друзями до Дня Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Ця страва стає по-справжньому святковою завдяки спеціям та прянощам.
Обов'язково спробуйте Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром
Як приготувати імбирне печиво з кунжутом
- Час: 3 години 40 хвилин
- Порцій: 16
– 350 грамів борошна;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів розм'якшеного вершкового масла;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка кориці;
– 1 чайна ложка меленого імбиру;
– 1 чайна ложка какао-порошку;
– половина чайної ложки розпушувача;
– половина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки насіння кунжуту;
– цукрова пудра до смаку.
Імбирне печиво можна розмалювати / Фото Unsplash
Приготування:
- Для тіста змішайте у мисці 350 грамів борошна та 200 грамів цукру. Додайте 200 грамів розм'якшеного вершкового масла, 1 чайну ложку кориці, 1 чайну ложку какао-порошку та вбийте 2 яйця.
- Всипте 1 чайну ложку меленого імбиру, 2 столові ложки кунжуту і половину чайної ложки розпушувача для тіста.
- Замісіть м'яке еластичне тісто, яке буде трохи липнути до рук. Загорніть його у харчову плівку та покладіть у холодильник мінімум на 2 години, а ще краще на ніч.
- Дістаньте тісто з холодильника та залиште за кімнатної температури ще на годину. Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто у пласт товщиною приблизно 4 міліметри.
- За допомогою будь-яких формочок виріжте з тіста фігурки. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
- Випікайте печиво у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. Коли готове печиво охолоне, злегка притрусіть його цукровою пудрою.