Смачний символ Різдва та Нового року: перевірений рецепт пряного імбирного печива

7 грудня 2023, 10:52
Читать новость на русском

Різдвяні свята асоціюються у багатьох з пряним імбирним печивом. Спробуйте і ви приготувати його цьогоріч, адже це надзвичайно просто та смачно.

Імбирне печиво з кунжутом можна зробити разом із дітьми чи друзями до Дня Святого Миколая, Різдва чи будь-якого іншого свята. Ця страва стає по-справжньому святковою завдяки спеціям та прянощам.

Обов'язково спробуйте Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром

Як приготувати імбирне печиво з кунжутом

  • Час: 3 години 40 хвилин
  • Порцій: 16
Інгредієнти:
– 350 грамів борошна;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів розм'якшеного вершкового масла;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка кориці;
– 1 чайна ложка меленого імбиру;
– 1 чайна ложка какао-порошку;
– половина чайної ложки розпушувача;
– половина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки насіння кунжуту;
– цукрова пудра до смаку.


Імбирне печиво можна розмалювати / Фото Unsplash

Приготування:

  1. Для тіста змішайте у мисці 350 грамів борошна та 200 грамів цукру. Додайте 200 грамів розм'якшеного вершкового масла, 1 чайну ложку кориці, 1 чайну ложку какао-порошку та вбийте 2 яйця.
  2. Всипте 1 чайну ложку меленого імбиру, 2 столові ложки кунжуту і половину чайної ложки розпушувача для тіста.
  3. Замісіть м'яке еластичне тісто, яке буде трохи липнути до рук. Загорніть його у харчову плівку та покладіть у холодильник мінімум на 2 години, а ще краще на ніч.
  4. Дістаньте тісто з холодильника та залиште за кімнатної температури ще на годину. Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто у пласт товщиною приблизно 4 міліметри.
  5. За допомогою будь-яких формочок виріжте з тіста фігурки. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
  6. Випікайте печиво у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. Коли готове печиво охолоне, злегка притрусіть його цукровою пудрою.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати на Різдво англійський фруктовий кекс. Він смакує просто незабутньо.