Альмойшавена – улюблений десерт іспанських євреїв, якому вже близько п'яти століть. Найкраще його характеризує народне прислів'я: "Не важливо, з якого шматка ти почав. Важливо, на якому ти зупинишся".
До речі Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
Приготувати альмойшавену напрочуд легко, а результат потішить будь-якого кулінара. Начинку можна обрати будь-яку. Ми пропонуємо варіант із яблуками.
Яблука – чудова начинка для альмойшавени / Фото Unsplash
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 100 мілілітрів молока
- 150 мілілітрів води
- 100 мілілітрів соняшникової олії без запаху
- 4 яйця
- 1 столова ложка цукру в тісто
- дрібка солі
- кориця, цукор для посипання
- 2-3 яблука
Приготування:
- Воду, молоко, масло, цукор і сіль доведіть до кипіння, приберіть з вогню і відразу ж всипте склянку борошна, швидко перемішайте, щоб мука заварилася.
- Через декілька хвилин, коли тісто трохи охолоне, вбийте в нього по одному 4 яйця. Кожне яйце додавайте в тісто по черзі, тобто тісто кожен раз повинно ставати однорідним.
- На деко викладіть лист пергаменту, змащений маслом і присипаний борошном. Шпателем нанесіть тісто рівним шаром.
- Очистіть яблуко, наріжте тонкими шматочками, викладіть поверх тіста в довільному порядку, присипте цукром і корицею (для кориці краще використовувати дрібне ситечко, так буде зручніше розподілити її по поверхні тіста).