Пепероні – це гострий різновид салямі, який почав свою історію на півдні Італії. Традиційно ковбасу виготовляють зі свинини, але італійські мігранти в США почали додавати в неї курятину та яловичину.
Цікаво Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Слово "пепероні" походить від італійського peperone – "перець". Згодом ковбаса повністю перебрала на себе це означення. Подейкують, що появі на світ ця ковбаса має завдячувати неаполітанцям.
Піца, яка підкорила світ / Фото Pinterest
Загалом під pepe розуміють гострий стручковий перець, тож коли ви купуєте ковбасу або піцу пепероні, то маєте очікувати на відповідний смаковий ефект. В Італії пепероні навіть прозвали "диявольською піцою".
Класичний рецепт піци пепероні
Впродовж історії рецепт зазнавав трансформацій, але сьогодні класичний варіант "Пепероні" передбачає наявність певного переліку інгредієнтів.
Обов'язковою є наявність сиру моцарела, власне ковбаса пепероні та соус на основі томатів. Смаки цих інгреієнтів є яскраво вираженими, знайомими по всьому світу та не потребують жодних додаткових компонентів, аби подарувати насолоду смаковим рецепторам.