Від м'яса не відрізнити: готуємо кабачки за турецьким рецептом
5 серпня 2024,
14:45
Читать новость на русском
Джерело:
PRATİK YEMEKLERЄ багато смачних способів приготування кабачків. Для нових смакових вражень спробуйте турецький рецепт, який ми рекомендуємо.
Кабачки дуже нагадуватимуть м'ясо. Вони точно сподобаються усім вашим рідним.
Варто спробувати Утричі простіший і смачніший, ніж звичайний: рецепт лінивого печінкового торта у духовці
Кабачки в клярі
- Час: 1 година
- Порцій: 10
– 2 кабачки;
– сіль, чорний і червоний перець до смаку;
– 3 яйця;
– 100 грамів чедеру;
– 5 столових ложок панірувальних сухарів;
– 2,5 столових ложок борошна;
– 80 мілілітрів олії.
Для соусу:
– 4 столові ложки йогурту без наповнювача;
– 1 огірок;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Кабачки помийте та почистьте. Один наріжте пластинками, посоліть, поперчіть з двох сторін і залиште на 15 – 20 хвилин.
- Другий кабачок натріть на середню терку, посоліть і також залиште на 15 – 20 хвилин.
- Яйця вбийте в глибоку тарілку, додайте сіль, червоний і чорний перець, а також натертий сир. Перемішайте.
- З'єднайте в окремій тарілці панірувальні сухарі та борошно.
- З кабачкових пластинок злийте рідину, обваляйте їх по одному в сухарях та залийте яєчно-сирною масою.
- Розігрійте пательню з олією і викладіть в неї кабачки. Закрийте кришкою і смажте 4 – 5 хвилин на середньому вогні з кожного боку. Викладіть підсмажені кабачки на паперові рушники.
- З натертих кабачків відтисніть сік, додайте до них яєчно-сирну масу і суміш панірувальних сухарів з борошном, що залишилися. На пательню з олією ложкою викладіть кабачкову масу у формі оладок. Накрийте кришкою і смажте на середньому вогні 4 – 5 хвилин з кожного боку. Викладайте на паперові рушники.
- З'єднайте йогурт, натерті на дрібній терці огірок і часник. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Подавайте кабачки з соусом.