Що приготувати на зиму: рецепт кабачків сацебелі

16 липня 2024, 09:22
Читать новость на русском

Джерело:

"Сім'я і дім"

Така закуска чудово смакуватиме як додаток до страв. А з картопляним пюре можуть замінити навіть м'ясо.

Особливістю кабачків сацебелі є ароматний, пряний соус. Вони такі смачні, що важко втриматися і не з'їсти всі ще до настання зими.

Цікаво Воно просто тане у роті: готуємо улюблене цукрове печиво, яке нагадає про дитинство

Кабачки сацебелі

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6 баночок по 0,5 літра
Інгредієнти:
– 2,5 кілограми кабачків;
– 1 банка соусу сацебелі (480 грамів);
– 180 грамів цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 1 столова ложка без верха чорного меленого перцю;
– 1 столова ложка сухого базиліку;
– 100 грамів олії;
– 80 грамів оцту;
– 1 велика головка часнику.

Приготування:

  1. Кабачки, бажано молоді, наріжте кільцями завтовшки до 0,5 сантиметра.
  2. Додайте соус, важливо не замінювати його іншим, це повинен бути саме сацебелі!
  3. Додайте часник (вичавіть через часникодавку) і всі інші інгредієнти, крім оцту. Поставте варити.
  4. Коли суміш почне кипіти, варіть її протягом 30 хвилин.
  5. Потім додайте оцет і варіть ще 15 хвилин.
  6. Скуштуйте страву і додайте ті інгредієнти, яких, на вашу думку, не вистачає.
  7. Розкладіть суміш у стерилізовані баночки та закрутіть. Не вкутуйте!

Таку кукурудзу просто обожнюють діти: як правильно її готувати.