Щоб приготувати кабачкову ікру, як в магазині, вам потрібні овочі та блендер. Якщо у вас не має останнього, використайте м'ясорубку.

Читайте також Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак

Кабачкова ікра чудово підійде до буденного та святкового столу, також її можна подавати як самостійну закуску, або до м'яса чи риби.

Рецепт кабачкової ікри

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 3 – 4

ікра
Кабачкова ікра / Фото Сьогодні

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі. Зріжте з кабачків шкірку та наріжте м'якоть шматочками.
  2. Почистіть моркву від шкірки, наріжте шматочками.
  3. Відправте кабачки та моркву у велику каструлю, мінімум 6 літрів, залийте овочі водою.
  4. Відправте каструлю на вогонь та відваріть овочі протягом 40 хвилин.
  5. Готові овочі перекладіть у миску та подрібніть блендером в пюре.
  6. Знову перелийте пюре в каструлю та доведіть до кипіння. Додайте до пюре цукор, сіль, оцет та томатну пасту. Перемішайте та варіть ще 50 хвилин.
  7. Перекладіть кабачкову ікру в стерилізовані банки та закрийте кришками.
  8. Переверніть закриті банки з ікрою догори дном та накрийте теплим рушником. Охолодіть ікру при кімнатній температурі.
  9. Зберігайте кабачкову ікру в темному та прохолодному місці. Смачного!