Український смаколик, якому вже понад 300 років: готуємо качану кашу на Великдень

29 квітня 2024, 15:40
Читать новость на русском

Джерело:

"Наші Бесаги"

Качана каша – автентична українська страва, яку готують вже близько 300 років. Її рецепт добре пам'ятають у Диканському та Зіньківському районах Полтавської області.

Качана каша готується з трьох інгредієнтів – пшона, яєць та борошна. Таку назву вона отримала, бо її качають, перетираючи інгредієнти.

Варто спробувати Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"

Качана каша

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 100 грамів пшона;
– 5 яєць;
– 100 грамів борошна.

Приготування:

  1. Яйця окремо збийте до однорідної маси. Борошно та пшоно насипте в різні миски.
  2. Ложку за ложкою додавайте у миску з пшоном спочатку яйце, а потім борошно, гарно качаючи кашу по колу. Робіть так, поки кожна пшонинка не вкриється тістом із яєць і борошна.
  3. Далі підсушіть кашу в духовці при температурі 60 градусів приблизно 40 хвилин, щоб вона була сухою та гарно зберігалася.
  4. Підсушену кашу відваріть в бульйоні або воді до готовності.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати смачну намазку

всього з 2 інгредієнтів.