Український смаколик, якому вже понад 300 років: готуємо качану кашу на Великдень
29 квітня 2024,
15:40
Читать новость на русском
Джерело:
"Наші Бесаги"Качана каша – автентична українська страва, яку готують вже близько 300 років. Її рецепт добре пам'ятають у Диканському та Зіньківському районах Полтавської області.
Качана каша готується з трьох інгредієнтів – пшона, яєць та борошна. Таку назву вона отримала, бо її качають, перетираючи інгредієнти.
Варто спробувати Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Качана каша
- Час: 1 година
- Порцій: 2
– 100 грамів пшона;
– 5 яєць;
– 100 грамів борошна.
Приготування:
- Яйця окремо збийте до однорідної маси. Борошно та пшоно насипте в різні миски.
- Ложку за ложкою додавайте у миску з пшоном спочатку яйце, а потім борошно, гарно качаючи кашу по колу. Робіть так, поки кожна пшонинка не вкриється тістом із яєць і борошна.
- Далі підсушіть кашу в духовці при температурі 60 градусів приблизно 40 хвилин, щоб вона була сухою та гарно зберігалася.
- Підсушену кашу відваріть в бульйоні або воді до готовності.