Відомий український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом приготування своєї фірмової качки з яблуками на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.
Читайте також Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської
Як приготувати качку за рецептом судді "Мастер Шеф" Володимира Ярославського
- Ретельно помийте качку, просушіть паперовим рушником. У окремій мисці з'єднайте гірчицю та мед, цим маринадом натріть качку та залишіть на ніч, а можна й на дві ночі в холодильнику маринуватися.
- Помийте та почистіть яблука від насіння та шкірки, змастіть маринадом та начиніть ними качку.
- Ретельно вимиту картоплю розріжте навпіл та теж покладіть під качку.
- Останню частину крил можна зачистити або відрізати, а ніжки обов'язково зв'яжіть шпагатом.
- З фольги зробіть човен, покладіть в нього качку та ще раз перевірте форму, щоб при випіканні сік не витікав на деко. Закрийте качку зверху фольгою, можна додати свіжих трав всередину до качки.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте близько години, далі зменште температуру до 130 градусів та готуйте ще 2 години.
- Відхиліть фольгу, полийте качку соком, що утворився та знову випікайте качку при 180 градусах до золотистої скоринки. Смачного!