Відомий український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом приготування своєї фірмової качки з яблуками на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.

Читайте також Рецепт новорічних шоколадних капкейків з лікером Baileys від Лізи Глінської

Як приготувати качку за рецептом судді "Мастер Шеф" Володимира Ярославського

  1. Ретельно помийте качку, просушіть паперовим рушником. У окремій мисці з'єднайте гірчицю та мед, цим маринадом натріть качку та залишіть на ніч, а можна й на дві ночі в холодильнику маринуватися.
  2. Помийте та почистіть яблука від насіння та шкірки, змастіть маринадом та начиніть ними качку.
  3. Ретельно вимиту картоплю розріжте навпіл та теж покладіть під качку.
  4. Останню частину крил можна зачистити або відрізати, а ніжки обов'язково зв'яжіть шпагатом.
  5. З фольги зробіть човен, покладіть в нього качку та ще раз перевірте форму, щоб при випіканні сік не витікав на деко. Закрийте качку зверху фольгою, можна додати свіжих трав всередину до качки.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте близько години, далі зменште температуру до 130 градусів та готуйте ще 2 години.
  7. Відхиліть фольгу, полийте качку соком, що утворився та знову випікайте качку при 180 градусах до золотистої скоринки. Смачного!