Серед них є і калита – великий корж із білого борошна з отвором посередині. Його традиційно випікали всі дівчата, які прийшли на Андріївські вечорниці.

Обов'язково спробуйте Справжня гастромандрівка: ідеї смачних страв із нагетсами

Як приготувати пісну калиту

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Всипте в глибоку миску 500 грамів борошна. Додайте дрібку солі, 1 чайну ложку розпушувача та 250 мілілітрів теплої води. Перемішайте.
  2. Влийте туди ж 3 столові ложки соняшникової олії та знову перемішайте.
  3. Змішайте мак із цукром у пропорції 2:1, щоб вийшла 1 склянка. Залиште 2 столові ложки маку, щоб прикрасити калиту. Висипте мак із цукром у миску до тіста.
  4. Додайте 3 столові ложки журавлини або родзинок. Добре вимісіть тісто, сформуйте кулю та залиште в мисці, накритій рушником, на 20 хвилин. Після цього візьміть кулю з тіста та акуратно руками зробіть отвір посередині, надаючи калиті форми.
  5. Застеліть деко пергаментним папером, викладіть калиту, акуратно розправивши. Прикрасьте її маком та родзинками. Поставте запікатись на 30 хвилин за температури 180 градусів.
  6. Готову страву змастіть медом за допомогою силіконового пензлика.