Ванільні капкейки – це дуже красивий та надзвичайно смачний десерт. Особливо вони сподобаються дітям, тому якщо на носі дитяче свято – капкейки будуть чудовим варіантом.

Цікаво Вечеря за 20 хвилин: рецепт курячого шніцеля з картопляним пюре

Рецепт ванільних капкейків

Час: 1,5 години
Порцій: 12 капкейків

Апетитний десерт / Фото ania gotuje

Інгредієнти:

  • 300 грамів пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 120 грамів цукру;
  • 90 грамів олії;
  • 280 грамів 18% сметани;
  • 1 стручок ванілі або чайна ложка ванільного цукру;
  • 2 плоскі чайні ложки розпушувача.

Для крему з білого шоколаду:

  • 300 грамів білого шоколаду;
  • 2 склянки 36% вершків;
  • стручок ванілі за бажанням.

Приготування:

  1. В окрему миску просійте розпушувач і борошно.
  2. У металеву посудину насипте приблизно пів склянки цукру і дрібку солі. Додайте сюди три яйця, збийте всі інгредієнти міксером на великій швидкості до повного розчинення цукру в яйцях.
  3. В кінці збивання повинна утворитися пишна і легка маса. Збивання може тривати до 10 хвилин (при хорошому міксері – до 5 хвилин). Зменшіть швидкість міксера до середньої. Повільно влийте олію в яєчну масу.
  4. У миску з яйцями послідовно додайте сметану та ваніль.
  5. Все акуратно перемішайте лопаткою і почніть додавати борошно, змішане з розпушувачем.
  6. Акуратно перемішайте тісто, поки воно не стане однорідним.
  7. Вилийте тісто у формочки для капкейків, це можна зробити маленькою ложкою або кондитерським мішком з більшим отвором. Не заповнюйте форми повністю, залиште 1,5 сантиметра вільного простору.
  8. Поставте капкейки у розігріту до 175 градусів духовку та випікайте приблизно 30 хвилин.
  9. Приблизно через 25 хвилин випікання обережно відкрийте дверцята духовки та вставте в капкейк дерев’яну шпажку. Якщо паличка суха, коли ви її дістаєте, це означає, що вони вже спечені.
  10. Після випікання капкейків злегка відхиліть дверцята духовки, ще через 5 хвилин вийміть з духовки.
  11. Для приготування крему налийте в каструлю вершки, як вони стануть гарячі – вимкніть плиту.
  12. У ще гарячі вершки додайте білий шоколад. Помішуйте, поки шоколад повністю не розчиниться.
  13. Відставте каструлю до повного охолодження, а потім помістіть її у холодильник.
  14. Через дві години збийте вершки і шоколад в густий крем (кілька хвилин на найвищій швидкості міксера).
  15. Прикрасьте капкейки кремом, використовуючи кондитерський мішок з вашою улюбленою насадкою.

Порада: для кращого вигляду посипте капкейки міні-зефірками.

Для вдалого результату:


Яйця і сметану заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони набули кімнатної температури.