Бюджетно, швидко та апетитно: як правильно приготувати квашену капусту "Пелюстку"
Джерело:
ShubaХрумка капуста "Пелюстка" чудово смакує з м'ясними стравами. Зокрема, вона може бути прекрасним гарніром, який не лише збуджуватиме апетит, а й дасть вітамінний заряд вашому організму.
Варіацій рецептів капусти "Пелюстки" є безліч, але ми надамо найпростіший – класичний, який подобається усім. Проте, звичайно ж, ви можете й поекспериментувати, додавши, до прикладу, селеру чи моркву.
Смакує незабутньо Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками
Рецепт квашеної капусти "Пелюстки"
Порцій: 8
Час: 40 хвилин + 10 хвилин підготовки
Інгредієнти:
– 2 кілограми капусти білоголової;
– 350 грамів буряку;
– 60 грамів цукру;
– 60 грамів кам'яної солі;
– 1 літр води;
– 10 горошин чорного перцю;
– 4 лаврові листки;
– 100 мілілітрів 9% оцту;
– 5 зубчиків часнику.
Приготування:
- Спочатку необхідно приготувати маринад. Для цього змішайте у воді сіль, цукор та спеції, після чого у самому кінці влийте оцет. Поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і прокип'ятіть 1 – 2 хвилини. Зніміть маринад з вогню і залиште вистигати.
- Далі почистьте буряк. Помийте його і наріжте невеликими брусочками або напівкільцями.
- Своєю чергою, капусту звільніть від верхнього шару листя й наріжте квадратами чи брусками.
- У чисті банки, які можна не стерилізувати, складіть шарами спочатку капусту, потім буряк та очищений і розрізаний на 2 – 4 частинки часник. Повторюйте так до самого верху.
- Залийте вміст банок маринадом і поставте в прохолодне місце.
- Пробувати капусту "Пелюстку" можна вже через 2 – 3 дні, але краще зачекати тиждень для повного розкриття смаку.
Смачного!
Вам буде цікаво! Приготуйте ще одну улюблену та традиційну для українців закуску – хрумку корейську моркву.