Ціле капустяне листя огортатиме пиріг під час запікання. Його доповнить картопляне пюре з шинкою і сиром.
Варто спробувати Смачніше, ніж м'ясо по-французьки: приготуйте шніцелі під секретним соусом
Капустяний пиріг
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 5
Приготування:
- До пюре додайте яйця, сир, сіль і нарізану цибулю. Добре перемішайте.
- У капусти виріжте качан і занурте голівку в киплячу воду на кілька хвилин. Дістаньте капустину та зніміть м'яке верхнє листя. Повторюйте, поки не знімете все велике листя з капусти. Центральну частину капусти посічіть.
- Нарізану шинку викладіть на суху пательню, поставте на середній вогонь, смажте, помішуючи, доки витопиться якомога більше жиру. Перекладіть до картоплі, а в пательню викладіть нашатковану капусту. Посоліть, перемішайте і тушкуйте, поки не випарується весь сік.
- Капусту перекладіть до картоплі та додайте перець. Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Форму для запікання змастіть тонким шаром смальцю чи олії, викладіть велике капустяне листя по колу так, щоб частина листків звисала з країв. Ще один лист покладіть по центру.
- Викладіть на капусту начинку й розрівняйте. Посередині накрийте начинку рештою листів і щільно загорніть на них ті, що звисають по краях.
- Змастіть поверхню сметаною і запікайте 45 – 55 хвилин, доки не підрум'яниться. Подавайте з подрібненою зеленою цибулею.