Такий пиріг дуже просто приготувати – за пів години можна отримати смаколик, що просто тане в роті. Десерт ідеально підійде для святкового столу.

Це цікаво Готуємо панкейки на сніданок: рецепт на молоці

Рецепт розрахований на 8 порцій.

За словами шеф-кухарки McCrea's Candies Анни Робертс, елегантний та соковитий карамельний пиріг – чудовий спосіб розділити радість святкового сезону.

Ці ласощі не вимагають випікання, їх можна приготувати приблизно за 20 – 30 хвилин і прикрасити безпосередньо перед подачею,
– зазначила Робертс.

Святковий стіл

Десерт чудово пасуватиме святковому столу / Фото Unsplash

Як приготувати карамельний пиріг

Інгредієнти:

  • 150 грамів твердої карамелі
  • 250 грамів пакетованого вершкового сиру
  • 2 склянки та 5 столових ложок жирних вершків
  • ½ склянки кондитерського цукру
  • ¼ чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
  • 1 куплена в магазині основа для пирога
  • 1 плитка шоколаду

Це смачно Новорічний торт за 5 хвилин без випікання: рецепт з йогуртом

Спосіб приготування:

  1. Помістіть карамель у миску для мікрохвильової печі. Додайте чотири столові ложки вершків і поставте в мікрохвильову піч. Розтопіть, помішуючи кожні 20 секунд.
  2. Посипте трьома столовими ложками розтопленої карамельної суміші на дно основи для пирога.
  3. Додайте вершковий сир кімнатної температури в миску, додайте розтоплену карамель, що залишилася, ¼ склянки кондитерського цукру, ¼ чайної ложки солі та одну чайну ложку ванільного екстракту. За допомогою ручного міксера збивайте, поки інгредієнти добре не перемішаються і в суміші не залишиться грудочок.
  4. У чисту миску помістіть ¼ склянки кондитерського цукру, 1 чайну ложку ванільного екстракту і 2 чашки жирних вершків. Збити міксером.
  5. Обережно введіть більшу частину збитих вершків у суміш карамелі/вершкового сиру (зберігаючи частину для верхівки пирога). Заповніть готовий корж для пирога, залишивши зверху декоративні завитки.
  6. Розтопіть 4 додаткові карамелі з 1 столовою ложкою вершків; дайте йому трохи охолонути, а потім посипте поверх пирога.
  7. Прикрасьте пиріг натертим шоколадом або шоколадними локонами. При подачі додайте ложку збитих вершків до кожної скибочки.

Карамельний пиріг

Як виглядає карамельний пиріг / Фото McCrea's Candies

Шеф-кухарка додала, що прикрашати пиріг треба вже після того, як він постоїть у холодильнику ніч.