Її історія розпочалася ще в 1870 році, коли французький шеф-кухар відомого паризького ресторану Адольф Дюглере присвятив її відомій куртизанці Анні Деліон.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Страва схожа на квітку троянди, адже викладають картоплю у жаротривку форму саме тонкими пелюстками. Під час приготування картопля Анна зарум'янюється та перетворюється на вишукану страву всього з двох інгредієнтів: картоплі та вершкового масла.

Рецепт картоплі Анна

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Ретельно миємо та чистимо картоплю, перекладаємо у каструлю з холодною водою. Додаємо сіль та відправляємо на вогонь. Доводимо картоплю до кипіння та варимо 3 хвилини.
  • Зливаємо воду, картоплю злегка охолоджуємо, щоб була не дуже гарячою.
  • Нарізаємо її тонкими скибками.


Картопля Анна / Фото Kitchen and other stories

  • Жаротривку форму для випікання змащуємо маслом, викладаємо скибки картоплі так, щоб вона утворювала квітку. Кожен шар картопляних пелюсток необхідно посолити, поперчити та додати тертий мускатний горіх.
  • Наповнюємо так всю форму, поливаємо розтопленим вершковим маслом та відправляємо випікатися в духовку розігріту до 220 градусів.
  • Готуємо картоплю Анна 35 – 40 хвилин для маленьких формочок, та близько години для великої.

Смачного!