Ціла запечена картопля нарізана гармошкою – оригінальний та цікавий спосіб подати звичний інгредієнт до столу так, щоб всі були вражені. Процес приготування доволі простий та швидкий, головне – гострий ніж з тонким лезом.

Читайте також Смачно, як вдома: ексклюзивна лінійка "Наша Ряба Апетитна" від шефа Аліка Мкртчяна

Таку картоплю можна подавати не тільки з улюбленим соусом, а й з домашнім салом чи сиром. Перед приготуванням обов'язково зніміть з неї шкірку, адже після випікання вона може гірчити. Якщо приготувати очищену картоплю, то буде ще смачніше і ніжніше.

Рецепт картоплі гармошкою

Час: 1 – 2 години

Приготування:

  • Очищену картоплю нарізаємо на тоненькі скибочки не дорізаючи до кінця.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Викладіть картоплю на деко. На кожну покладіть трішки вершкового масла та накрийте все харчовою фольгою. Запікаємо 30 – 40 хвилин при 200 градусах, вмикаємо режим конвекція і печемо ще 30 хвилин до золотистої скоринки. В залежності від духовки картопля може готуватися швидше або повільніше, тому орієнтуйтеся по своїй духовці.
  • ️З‘єднуємо всі інгредієнти для сметанного соусу.️
  • Подаємо готову картоплю змащену соусом, або соус окремо.

Смачного!