Як приготувати картопляні млинці: домашні рецепти

4 березня 2021, 17:45
Читать новость на русском

На Масляну готують не тільки солодкі млинці, а й солоні. Smachno News пропонує до свята приготувати ніжні картопляні млинці. Обов'язково спробуйте.

Ми підготували для вас рецепти картопляних млинців з додаванням молока та кефіру. Оладки виходять дуже ніжними з рум'яною скоринкою. До страви можна подавати будь-який соус, сметану та салати.

Читайте також Ліниві млинці з куркою у духовці: рецепт від Тані Литвинової

Рецепт млинців на молоці

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 100 мілілітрів молока 2,5%;
– 2 столові ложки борошна;
– соняшникова олія;
– сіль, перець.
  1. Для приготування млинців ретельно помийте, почистіть картоплю. Натріть на грубій тертці картоплю.
  2. У каструлі розігрійте молоко.
  3. У мисці змішайте картоплю з молоком, додайте сіль, перець, борошно, перемішайте.
  4. У розігріту пательню налийте соняшникову олію, викладіть столовою ложкою млинці. Обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки декілька хвилин.
  5. Викладіть на тарілку.

Картопляні млинці зі сметаною/ Фото Freepik

Рецепт млинців на кефірі

Інгредієнти:
– 500 грамів картоплі;
– 180 мілілітрів кефіру 2,5%;
– 150 грамів борошна;
– 1 яйце;
– соняшникова олія;
– сіль, перець.
  1. Для приготування млинців ретельно помийте, почистіть картоплю.
  2. Натріть на грубій тертці або подрібніть за допомогою м'ясорубки. Зцідіть сік, викладіть у миску. Далі – додайте яйце, кефір, борошно, сіль, перець, перемішайте до однорідної консистенції.
  3. У розігріту пательню налийте соняшникову олію, викладіть столовою ложкою млинці. Обсмажте декілька хвилин з двох сторін до золотої скоринки.
  4. Викладіть на тарілку. Подавайте зі сметаною. Смачного!