Картопляні зрази – проста та ситна страва української кухні, яку точно готували нам в дитинстві. За основу завжди беруть картопляне пюре, можна і вчорашнє, а от начинки бувають різні.

Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї

Особливо смакують зрази в сметанному соусі з грибочками. Хтось любить їх з печінкою та смаженою цибулею, а ми з курячим фаршем, чи навіть відвареним м’ясом після бульйону.

Рецепт картопляних зраз з курятиною

  • Час: 40 – 45 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Картоплю в мундирах відварюємо до готовності. Після варки чистимо, додаємо вершкове масло, сіль та перець і робимо пюре. Воно має бути сухе.⠀
  • Після того, як пюре трішки охолоне додаємо борошно і яйце. Також в тісто можна додати улюблені спеції: мускатний горіх.

  • Ділимо масу на 5 рівних частин і кладемо на стільницю присипану.
  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Смажимо зрази до готовності та подаємо зі сметаною чи з грибним соусом.

Смачного!