Картопляні зрази – проста та ситна страва української кухні, яку точно готували нам в дитинстві. За основу завжди беруть картопляне пюре, можна і вчорашнє, а от начинки бувають різні.
Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї
Особливо смакують зрази в сметанному соусі з грибочками. Хтось любить їх з печінкою та смаженою цибулею, а ми з курячим фаршем, чи навіть відвареним м’ясом після бульйону.
Рецепт картопляних зраз з курятиною
- Час: 40 – 45 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Картоплю в мундирах відварюємо до готовності. Після варки чистимо, додаємо вершкове масло, сіль та перець і робимо пюре. Воно має бути сухе.⠀
- Після того, як пюре трішки охолоне додаємо борошно і яйце. Також в тісто можна додати улюблені спеції: мускатний горіх.
- Ділимо масу на 5 рівних частин і кладемо на стільницю присипану.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Смажимо зрази до готовності та подаємо зі сметаною чи з грибним соусом.
Смачного!